AKÜ TESTİ
Oto ekspertiz firmalarının verdiği birçok önemli hizmet bulunmaktadır. Bu önemli hizmetler arasında akü testi de vardır. Akü testi, akünün sahip olduğu gücün miktarını ve oranını belirlemek için yapılan bir testtir. Uygun cihaz ve teknikler kullanılarak yapılması gereken akü testi, Çayırova Oto Ekspertiz firmasının son teknolojik aletleri ile kısa sürede yapılmakta ve akülerin sahip olduğu gerçek güç değerleri ortaya çıkartılmaktadır. Böylece akünün kullanım ömrü, değiştirilip değiştirilmediği gibi konular ekspertizin konusu alanına girmekte ve oto ekspertiz raporlarına yazılmaktadır.
Akü bir otomobilin elektrik aksam ve ürünlerinin çalışmasında en önemli olan parçalardandır. Bu nedenle akünün durumunun ne olduğu ekspertiz raporlarında mutlaka ölçülmelidir. Araçların çalıştırılmasının, far, cam ve diğer elektrikli aksamlarının kullanılmasında en önemli role sahip olan akülerin ne kadar zamandır kullanıldığı ve ne kadar zaman daha kullanılabileceği gibi konular Çayırova Oto Ekspertiz Firması tarafından en doğru şekilde tespit edilmekte ve güvenerek alacağınız araçların sizi yolda bırakıp bırakmayacağını öğrenmenizde yardımcı olmaktadır.
Akü Bakımında Dikkat Edilecek Hususlar
-
Akünüzün kutusunun temiz olmasına özen gösterin
-
Akü kutup başlarının temiz- pürüzsüz olması gerekir
-
Akünüzün diğer metallerle temasına dikkat edin.
-
Akü içindeki suyu kontrol edin ve azalırsa saf su ekleyin ama aşırıya kaçmayın.
-
Akü sabit mi bakın.
-
Akü elektrolit seviyesini ölçün. Elektrolit seviyesinin akü üzerinde yer alan minimum ile maksimum çizgileri arasında olması gerekiyor. Özellikle sıcak yaz mevsimlerinde elektrolit, buharlaşmanın etkisiyle eksilebiliyor. Elektrolit seviyesinin düşük olduğunu fark ettiğinizde saf su eklemeniz gerekiyor.
-
Akü voltaj değerine düzenli olarak bakın. 12,4 voltun altına inmemeli.
-
Akü havalandırma delikleri tıkanmamalı. Akü üzerine yağ, yakıt bulaşırsa genellikle keçeleşerek bu delikleri tıkar.
-
Aracı uzun süre kullanmamak akü için olumsuzdur. Bu nedenle ihtiyacınız olmasa bile on günde bir aracı çalıştırın ve mümkünse çok kısa sürüşler yerine biraz uzun kullanın. Eğer aylarca aracı kullanmayacaksanız akü kutup başlarını sökün.